The Sandbox (SAND) stijgt 85% na grote update

Vandaag in de lijst met grootste stijgers uit de top-100 in de afgelopen 24 uur zagen we een oude bekende, namelijk The Sandbox (SAND). Dit is een coin die actief is in de metaverse play-to-earn sector van crypto. De coin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 15% gestegen.

De afgelopen zeven dagen heeft SAND nog beter gepresteerd. De cryptocurrency kreeg het namelijk voor elkaar om bijna 85% te stijgen. De metaverse tokens zijn de afgelopen periode erg populair. Deze sector is zeker een nieuwe hype geworden en lijkt nog lang niet klaar te zijn met groeien.

Wat is The Sandbox?

Mocht je deze coin toevallig gemist hebben, zal ik nog even uitleggen wat de The Sandbox precies is. The Sandbox is een op blockchain gebaseerde game, waarin spelers hun eigen virtuele wereld kunnen bouwen en hier vervolgens in kunnen spelen. In deze wereld kunnen zij bepaalde items maken, kopen of verkopen om op deze manier geld te verdienen.

Ook kunnen Non-fungible tokens (NFT’s) in het spel gebruikt worden om mee te spelen. Deze NFT’s worden voor erg hoge bedragen verhandeld. Zo is er een aantal dagen geleden een digitale jacht verkocht voor 149 ETH, ofwel €570.000.

The Sandbox (SAND)

Waarom stijgt SAND?

De reden dat SAND in de afgelopen 24 uur is gestegen is uit anticipatie voor het live gaan van de eerste versie van het spel. Het spel is vanaf vandaag namelijk in ‘alpha’ mode te spelen. Dit is nog een testversie van het echte spel. Een geselecteerde groep spelers krijgt de mogelijkheid het spel te testen.

Op deze manier kunnen de ontwikkelaars achter het spel zien waar op het moment nog aandacht aan besteed moet worden. In totaal zijn er 1000 alpha plekken uitgedeeld aan spelers die al een virtueel stuk land in bezit hadden. Daarnaast worden er 750 plekken uitgedeeld aan dagelijkse winnaars die nog geen land bezitten.

Bron: Crypto-insiders.nl